1.5g T do dużo. kolego nie możesz zjeść 700g ww? zmien źródłą ww: ziemkianki na ryż basmati/biały, daj płatki błyskawiczne, jakieś szejki - jedzenie w płynie łatwiej "wchodzi" Po co coś zmieniać skoro jest dobrze? Jem 4 posiłki dziennie, jak bym miał jeść więcej węgla to bym musiał mieć ~~175g W na posiłek a już teraz ledwo upycham po ~140. Po za [...]
Jeśli liczysz same białka to żadna dieta.Pomijasz bardzo ważną rzecz,a mianowicie to,że organizm do syntezy białka na własne potrzeby zużywa około 24kcal na 1g białka.Jeśli nie dostarczysz tej energii z węglowodanów i w małym stopniu z tłuszczy organizm zacznie na potrzeby energetyczne spalać białko,które jest marnym paliwem dla organizmu.Na forum [...]
Oczywiście, że IG ma znaczenie i warto poza posiłkiem potreningowym wybierać źr. węglowodanów o jak najniższym IG. Wohjtek - różne źródła mówią różnie, ale można przyjąć, że przy gotowaniu al dente IG makaronu z pełnego ziarna będzie się mieściło w przedziale 40-50, także możesz śmiało szamać. :) S.M.P.A: ta odpowiedź była do mojego pytania?
MrSoon poczytaj pprawione diety innych osob, jakie oni stosuja zrodla bialka i weglowodanow. Masz spory wybor. Urozmaicanie to podstawa, ale trzeba miec tez pomysl na posilek i tak go przygotowac zeby byl dobry w smaku. Zobacz w dziale kuchnia sfd jak mozna przygotowac posilki na rozne sposoby.
Widziałem w wielu rozpiskach dietowych na poszczególny dzień, że cały dzień opiera się na jednym źródle węglowodanów.Czyli przykładowo w poniedziałek w każdym posiłku prócz tam wiadomo śniadania i kolacji jest ryż, a w czwartek np. makaron. Jest jakaś zasada w tym temacie? Można "mieszać" te źródła węgli? Czyli 1 obiad ryż, drugi makaron, a trzeci [...]
halny - carbo to nie jest srodek wpsomagający, to poprostu taki zmixowany ryż w proszku ;) czyli weglowodany = czesc poislku jak mowione wazysz powiedzmy te 85 kg wiec na samą PPM potrzeba ci ~2000kcal do tego trzeba dodac pare(set) abyś wytrzymal obciązenia ruchowe jak chodzenie, bieganie , drybling czy tez mruganie oczyma ;) ile dodac do PPM? [...]
To czy schudniesz na tej diecie nie wiadomo. Czy się schudnie, ile się schudnie zależy od reakcji organizmu na zmianę rozkładu białka/tłuszczy/węgli oraz zmianę ilości dostarczanych kalorii. Odpowiednia dieta to taka która dostarcza organizmowi takiej ilości białka/tłuszczy/węglowodanów by organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Regulując rozkład [...]
Za mało tłuszczu masz w tej diecie, 60 gram to takie rozsądne minimum dla kobiet żeby sobie nie rozwalić hormonów i nie mieć problemów z cyklem. Tu nie ma właściwie żadnego wartościowego źródła tłuszczu - oleju, oliwy, smalcu, masła - nic. A bez tłuszczu to się dodatkowo część witamin nie wchłonie. W śniadaniu masz wiadro węglowodanów i nic poza [...]
Zamiast kłócić się o 20g żelatyny można zastosować Agar: Opis: Agar jest najlepszym zamienikiem zwykłej Żelatyny w domowej kuchni polecany dla osób z nadwagą, ponieważ ma zerową zawartość energetyczną. Agar to bezbarwna, żelująca substancja z ośmiu rodzajów morskich glonów, posiadająca wysoką zawartość jodu,wapna i żelaza, uznawany za bezpieczny [...]
1. Regeneracja po wysiłku. Wszystkie sporty aerobowe (które wykorzystują tlen) wymagają dostarczenia produktów odżywczych w celu zrekompensowania strat i przywrócenia rezerw glikogenu w organizmie. Odbudowanie zapasu glikogenu jest najbardziej efektywne tuż po zakończeniu wysiłku; ponowna synteza glikogenu zależy ściśle od typu spożywanych [...]
Korzystanie z węglowodanów i tłuszczy w propocji 1/1 to kiepski pomysł. Daj przewagę tłuszczy bądź węglowodanów bo inaczej organizm będzie w pierwszej kolejności korzystał z energii pochodzących z tłuszczy a węglowodany może upychać w tkankę tłuszczową. Wiem że jest deficyt i nie powinno mieć takie coś miejsca, ale po co dawać organizmowi dwa [...]
Korzystanie z węglowodanów i tłuszczy w propocji 1/1 to kiepski pomysł. Daj przewagę tłuszczy bądź węglowodanów bo inaczej organizm będzie w pierwszej kolejności korzystał z energii pochodzących z tłuszczy a węglowodany może upychać w tkankę tłuszczową. Wiem że jest deficyt i nie powinno mieć takie coś miejsca, ale po co dawać organizmowi dwa [...]
Ogranicz ilośc weglowodanów. Na sniadanie tylko płatki lub chleb pełnoziarnisty - 1 mała kromka plus jakies bialko (mięso/jajka/rybka) i tłuszcze(orzechy/tran). Reszta posiłków bez weglowodanów złozonych i: dobre źródła białka i tłuszczy i do tego TYLKO warzywa (DUŻO zielonych warzyw: sałata , ogórek, szpinak, brokuły). Zrób sobie tak przez 2-3 [...]
dżordż: "Specjalnym" i całkiem innym węglowodanem jest BŁONNIK .Występuje on głównie w warzywach oraz całych zbożach i nasionach roślin stronczkowych.Nie jest on trawiony przez nasz organizm , więc nie stanowi źródła energii jak reszta węglowodanów. Jest on jednak bardzo istotną częścią diety.Stanowi pewien rodzaj regulatora trawienia. [...]
Odejmij źródła białka a dodaj źródła tłszczów i węglowodanów. W czym problem? Na potreningu.pl masz wiele opinii osób. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-10-26 07:45:04
Witam "Problem polega na tym, ze mój organizm nie toleruje weglowodanów :] doslownie :) po spozycuy wegli(ziarna,platki,pieczywo,slodycze,owoce)" Jeżeli spożywasz węglowodany z w/w źrodeł i w sposob tak chaotyczny, jak napisałeś, to powiem że się nie dziwie, że organizm zareagował uczuleniem. Jeżeli mowa o alergiach pokarmowych, to [...]
Gen jest bardzo dobry :-)) Póki co, trzeba dietę ogarnąć. Jako że jesteś młodziutka, nie masz złej przeszłości głodówkowej, a z tego co widzę, jesz sporo, to nie widzę powodu, dla którego miałabyś trzymać się sztywno jakiegoś rozkładu BWT i kaloryczności. Dbaj o to, żeby posiłki były pełnowartościowe, oparte na nieprzetworzonej żywności (ten serek [...]
Ja zrobiłabym tak: 1. Poczytać na temat zdrowego odzywiania, zobaczyc co ma dobre źródła białka, tłuszczy i weglowodanów. Czyli zaraszam do lektury działu ;) 2. Spojrzeć na swoje dotychczasowe odzywnianie, co jesz/jadłes do tej pory. Bazując na wiedzy jaką sobie przyswoiłes z pkt.1, wyrzucić produkty niezdrowe/przetworzone. Spróbować zastąpić je [...]
Mleko i serek wiejski to już przesada? I tak mocno ograniczyłam nabiał w porównaniu do tego co jadłam, ale jedząc bez mięsa ciężko mi uzupełnić białko bez nabiału :( Wiem, że wg. zasad to max. 150 gram, ale dla wegetarian główne źródła białka to jajka i nabiał. W strączkach jest go trochę, ale wtedy węglowodany idą w górę. Czyli co lepiej zrobić? [...]
Witam. Przede wszystkim podaj o sobie szerszy pakiet danych. http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Dobór gramatur wydaje się być dość spontaniczny, jesteś wyposażony w wagę kuchenną? Nade wszystko nie sugeruj się wzrostem wagi, patrz na ogólną kompozycję sylwetki. Proces budowy masy mięśniowej [...]